Köri soslu köfteye bambaşka bir lezzet katmak için hindistan cevizi sütü kullanıyoruz! Hindistan cevizi sütünün zengin aroması, köftelerinizi yumuşacık ve lezzet dolu yapacak. Özellikle farklı tatlar arayanların denemesi gereken bir tarif olan hindistan cevizi sütlü körili köfteyi sizler için hazırladık. İşte bu nefis köfte tarifi için gereken malzemeler:
Malzemeler:
- 1 kilo yağsız dana veya kuzu kıyması
- 2 çorba kaşığı tam yağlı süzme yoğurt
- 2 adet doğranmış yeşil soğan
- 2 çay kaşığı kırmızı biber tozu
- İstenilen miktarda öğütülmüş karabiber ve kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 adet doğranmış soğan
- 4 diş kıyılmış sarımsak
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 1 yemek kaşığı köri tozu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 adet limon suyu
- 1/3 fincan doğranmış taze kişniş
- 400 gram hindistan cevizi sütü
Nasıl Yapılır?
Köftesi için:
- Geniş bir kasenin içine kıymayı, yoğurdu, doğranmış yeşil soğanları ve 1 çay kaşığı kırmızı biber tozunu ekleyin. Ardından bir tutam tuz ve karabiber ekleyin.
- Elinize bir miktar zeytinyağı sürerek karışımı güzelce yoğurun.
- Yoğrulan harçtan 15-20 eşit parça alarak köfte topları oluşturun.
- Köfteleri, pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine dizin ve 15 dakika boyunca dışları gevrekleşene kadar pişirin.
Sosu için:
- Büyük bir tavada zeytinyağını orta ateşte ısıtın. İçine doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
- Sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyin, 5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.
- Kalan 1 çay kaşığı biber tozunu, köri tozunu ve tarçını ilave edin, yaklaşık 1 dakika kadar pişirin.
- Hindistan cevizi sütünü yarım su bardağı su ile karıştırıp sosun içine yavaş yavaş ekleyin. Sosu yaklaşık 5 dakika hafif ateşte pişirin ve son olarak limon suyunu ekleyin.
Tüm Malzemeleri Birleştirin:
- Pişen köfteleri, hazırladığınız sosun içerisine ekleyin ve ocakta 5 dakika daha pişirin.
- Tencereyi ocaktan alın ve doğranmış kişnişi köftelerin üzerine serpin.
- Köri soslu köftenizi pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!