1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kore Usulü Hotteok Tarifi

Kore Usulü Hotteok Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gülşah Karaman

Gülşah Karaman

Hotteok, zengin bir iç harcıyla dolu olan ve Kore mutfağının vazgeçilmez sokak lezzetlerinden biri olarak bilinen bir gözleme türüdür. Özellikle Güney Kore’de kış aylarında tüketimi oldukça yaygındır. Sokak yiyeceği olarak nitelendirilmesinin sebebi, yapımının kolay olması ve lezzetinin insanları cezbetmesidir. Bu nedenle, küçük kafelerin menülerinde sıkça yer alır. Evde de pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu nefis lezzetin tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Kore Usulü Hotteok Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kuru veya yaş maya
  • 2 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

İç malzemesi:

  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1-2 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz, badem veya fındık (hepsini de karıştırabilirsiniz)

Püf noktası:

Maya için kullanacağınız suyun sıcaklığı çok önemlidir; suyun ılık olması gerekmektedir. Aksi takdirde maya aktifleşmeyebilir.

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle ısıttığınız 1 su bardağı suyun içerisine mayayı ve şekeri ekleyin, güzelce karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra, mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Eğer maya köpüklenmeye başlamışsa, kullanıma hazır demektir.
  • Bu aşamada, 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Başka bir kapta unu alın ve üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın.
  • Unun ortasında bir havuz açın ve hazırladığınız mayalı karışımı buraya dökün.
  • Tahta kaşık yardımıyla hamurunuzu iyice karıştırın. Unu yavaşça eklemeye dikkat edin; hamurunuzun ele yapışkan bir kıvamda olması gerekmektedir.
  • Hamurun üzerini streç filmle kapatın ve oda sıcaklığında yaklaşık 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanma süresi sonunda hamurun ortasına bastırarak havasını alın.
  • Tekrar üzerini streç filmle kapatarak, bu sefer 15 dakika daha mayalanmaya bırakın.
  • Bu sırada iç harcını hazırlayabilirsiniz. Tarçın, esmer şeker ve tercih ettiğiniz kuru yemişleri bir kapta karıştırın.
  • Mayalanan hamurunuzu tahta kaşıkla karıştırarak yeniden havasını alın.
  • Pişireceğiniz kabı sıvı yağ ile yağlayın. Elinize yapışmaması için elinizi de yağlayarak hamuru avucunuzun içinde açmaya başlayın.
  • İçerisine hazırladığınız şekerli karışımı ekleyin ve hamurun kenarlarını birleştirerek bohça şeklinde kapatın.
  • Kızgın yağda, ocağın altını kısarak, birleştirdiğiniz kısım alta gelecek şekilde pankeklerinizi kızartmaya başlayın.
  • Kızaran pankeklerinizi bir servis tabağına alarak sıcak servis yapın.

Not:

Dilerseniz iç harcı olarak şekerli karışım yerine dil peyniri, kaşar veya çikolata kreması da kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Kore Usulü Hotteok Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin