Son devirlerin parlayan yıldız kahvesi cold brew’un, ismini sıklıkla duyuyoruz. Hatta artık zincir kahvecilerde bile içtiğimiz bu soğuk kahvelerin özelliği uzun müddette ve soğuk suyla demleniyor olmaları. Sizde konutta kendi imkanlarınızla bu lezzeti yakalayabilirsiniz. Üretim basamağı meşakkatli olsa da, sonucuna bayılacaksınız. İşte cold brew için materyaller…
Malzemeler:
-1 litre soğuk su
-120 gram kahve (Uygun kalınlıkta çekilmiş kahve çekirdeği)
Servisi için:
-4 adet küçük modül buz
-1 su bardağı süt
Nasıl yapılır?
-Taze taze çektiğiniz kahve çekirdeklerini bir sürahiye aktarın. Üzerine soğuk, içme suyunu ekleyin ve karıştırın.
-Kahve çekirdeklerinin suyu çekmesi ve aromalarını bırakmaları için karışımı 12 saat kadar bekletin.
-Sabırla beklettiğiniz kahveyi, tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün.
-Kahveyi koruma edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.
-Pütür kalmaması için; son bir sefer kahve karışımını süzün.
-Servis bardaklarına buz küplerini paylaştırın. Bardakları yarısına kadar kahve ile doldurun.
-Arzuya nazaran; soğuk süt ekleyerek bekletmeden servis edin.
Püf noktası:
-Çekilmiş kahve çekirdeklerinin renk ve aromasını soğuk suya bırakması için önerilen bekleme müddeti 15 saate kadar çıkmaktadır.
-Suyun kalitesinin kahvenin tadını etkilediği unutulmamalıdır. Kahvenin aromasını azaltmaması ismine servis esnasında çok fazla buz kullanmayın.
Afiyet olsun.