Kandil simidi tanımı, kandillerin vazgeçilmez lezzetleri ortasında yer alır. Evvelce beri gelenek haline gelen kandil simidi tanımını hazırlamak için vereceğimiz talimatlara harfiyen uymanız gerekir. şimdi kandil simidi yapmayı bilmiyorsanız yahut her türlü tanımı denemenize karşın kandil simidi tanımını beceremiyorsanız, size vereceğimiz kandil simidi tanımını uygulayabilirsiniz. Kandil simidi tanımı ekseriyetle pastanelerden satın alınır. Fakat size vereceğimiz kandil simidi tanımından sonra bir daha pastaneden kandil simidi almayacaksınız. Pekala, kandil simidi nasıl yapılır? İşte mesken imali kandil simidi tanımı, kandil simidi üretimi…
İşte tadı damağınızdan düşmeyecek kandil simidi tanımı:
Kandil simidi gereçleri:
– 250 gram tereyağı (tavaya konulup yarısı erimiş yarısı erimeden kalmış olacak)
– 1 çay bardağı sıvı yağ
– 1 çay bardağı yoğurt
– 1 yumurtanın sarısı hamurun içine yumurta akı üzerine
– 1 tatlı kaşığı tuz
– 1 tatlı kaşığı toz seker
– 1 çay kaşığı mahlep
– 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
– 1 tatlı kaşığı sirke
– 4 4.5 su bardağı kadar un
Üzeri için;
-Susam

Birinci adım: Derin bir kaba ocakta yarısı erimiş yarısı içinde erimeden kalmış tereyağı, yumurta sarısı, sıvı yağ, yoğurt, şeker, tuz, kabartma tozu koyup güzelce karıştırın. Üzerine azar azar un ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edin.
İkinci adım: Üzerine streç sinema örtün ve hamuru 15-20 dakika dinlendirelim.
Üçüncü adım: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle tezgah ortasında silindir formunda yuvarlayıp küçük simit formu verin.
Dördüncü adım: Simitleri evvel yumurta akına sonra susama bulayıp 175 derece ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Altıncı adım: Pişme sürecini kendi fırınınıza nazaran ayarlayın. Fırından çıkan simitleri tepside soğutun. Ağızda dağılan buram buram mahlep kokan kandil simitlerini servis tabağına alın.
Afiyet olsun.