1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Konak Kebabı Tarifi

Konak Kebabı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patlıcan, et ve patates püresinin mükemmel bir birleşimi olan konak kebabı, sofralarınızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmaya aday. Bu tarif, hem görsel hem de damak tadıyla sizi etkileyecek. Yapımı oldukça basit olan konak kebabını denemek için sabırsızlanacaksınız. İşte bu nefis kebabın malzemeleri ve yapılışı:

Malzemeler:

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • Yarım kilo sotelik et
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane köy biberi
  • 2 tane olgun domates
  • 1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası

Üzeri için:

  • 2 tane patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı rende kaşar

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve 2 cm kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletin.
  • Bekleme süresi sonunda patlıcanları sudan çıkarıp kurulayın, ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. İsteğe bağlı olarak sıvı yağda kızartın.
  • Ayrı bir tavada, ısıtılmış yağda etleri sotelenmeye bırakın. Küçük doğranmış biberler ve soğanları ekleyerek sotelenmeye devam edin.
  • Sonrasında, küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Çok harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğini kontrol edin ve ocağın altını kapatın.
  • Patatesleri haşlayın ve ezdikten sonra içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ekleyerek iyice karıştırın.
  • Fırın kabına patlıcan dilimlerini yerleştirin ve üzerine pişmiş et karışımını paylaştırın.
  • Son olarak, etlerin üzerine patates püresini yayarak, isterseniz patates püresinin üzerine birer tane çeri domates de koyabilirsiniz.
  • Fırın kabının dibine pişmiş etlerin suyunu dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180°C’de patlıcanlar pişene kadar yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Pişmesine yakın, kalan kaşar rendesini kebabın üzerine serpiştirerek kaşarın erimesini bekleyin. Sıcak servis yapın.

Bu lezzetli konak kebabı tarifini mutlaka deneyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!

Konak Kebabı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin