Evde kolay ve pratik pizza yapmaya ne dersiniz? Bu pizza tanımımız hem çok kolay hem de lezzetli. Pizza üretimi birçok kişi için güç görünse de verdiğimiz tanımdaki adımları takip ederek harika bir pizza hamuru yapabilirsiniz. Üzerini istediğiniz gereçlerle süsleyebilirsiniz. Pekala, meskende pizza nasıl yapılır? İşte kolay ve pratik pizza üretimi…
Evde pizza tanımı malzemeler
Pizza hamuru için:
– 4-5 bardak un
– 2 kaşık kuru maya
– Yarım kaşık tuz
– 2 bardak ılık su
– 1 yumurta
– 1 bardak yoğurt
– 1 çay bardağı süt
– 3-4 kaşık zeytinyağı
– Alabildiğine un

Üzeri için:
– Rendelenmiş mozzarella yahut kaşar peyniri
– Sucuk, mantar, zeytin ve istediğiniz her türlü malzeme
Pizza için domates sosu materyalleri:
– 2 kaşık domates salçası yahut kahvaltılık salça
– 1 kase ılık su
– 2 diş sarımsak
– Baharatlar

Evde kolay ve pratik pizza nasıl yapılır?
– Konutta pizza yaparken hamurunu da kendiniz yaparsanız çok hoş olur. İnce hamur için ise bu tanımı denemelisiniz.
– Hamur materyallerini karıştırın ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edin. Üzerini streç sinema ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.
– Mayalanan hamurunuzu tezgahın üzerine un serptikten sonra elinizele bastırarak açın. Pizza hamurunu açarken elinize unlamayı unutmayın.
– Pizza hamurunu tepsi boyutlarında açtıktan sonra tepsiyi yağlayıp yerleştirin. Çatal ile pizza hamurunu birkaç yerinden delin. Bu sayede kabarmayacak, her yanı eşit pişecek ve ince olacaktır.
– Üzerine pizza sosunun gereçlerini karıştırarak elde ettiğiniz karışımı düzgünce sürün.
– En üste ise pizza materyallerini yerleştirin.
– Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20-30 dakika peynirler kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.