Kısır Tarifi
- Tür: Çiğ
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 bardak ince bulgur
- 5 yaprak marul
- 1 demet maydanoz
- 5 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Karabiber, pul biber, kimyon, tuz (isteğe bağlı ölçülerde)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Kısır, altın günlerinin ve beş çaylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Herkes kısır yapabilir ama her kısır aynı lezzeti vermez. İşte, kolay ve orijinal kısır tarifi ile misafirlerinizi etkilemenin tam zamanı! Şimdi, kısır nasıl yapılır, adım adım öğrenelim.
Kolay ve Orijinal Kısır Yapımı:
Birinci Adım:
İlk olarak, ince bulguru derin bir kaseye alın. Üzerine çekecek kadar sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp 5 dakika bekletin. Bu süre zarfında bulgurlar suyu çekecek ve yumuşayacaktır.
İkinci Adım:
Bekleyen bulgurların içine, biber salçası, domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi ve istediğiniz baharatları ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak bulgurların bütünleşmesini sağlayın.
Üçüncü Adım:
Marul, maydanoz ve taze soğanı ince ince doğrayın. Doğradığınız yeşillikleri bulgura ekleyin ve tüm malzemeleri bir arada harmanlayın. Kısırınız artık servise hazır!
Afiyet olsun!