Kısır Tarifi: Altın Günlerinin Vazgeçilmezi
Herkes kısır yapabilir ama herkes orijinal kısır yapamaz. Altın günlerinin vazgeçilmezi olan kolay ve orijinal kısır tarifi için yazımızı okumaya devam edin. Sade, lezzetli ve pratik bir şekilde evde kısır hazırlamak oldukça basit! Beş çaylarının yıldızı olan bu tarif, misafirlerinizi etkilemenin en güzel yollarından biridir. Peki, kısır nasıl yapılır? İşte kolay, sade, orijinal ve en lezzetli kısır tarifi:
Kısır Malzemeleri:
- 1 bardak ince bulgur
- 5 yaprak marul
- 1 demet maydanoz
- 5 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yeteri kadar nar ekşisi
- Karabiber, pul biber, kimyon, tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Kolay ve Orijinal Kısır Yapımı:
- İlk olarak, ince bulguru bir kaba alın ve üzerine çekecek kadar sıcak su ekleyin. Kapağını kapatarak bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 5 dakika beklemek yeterli olacaktır.
- Şişen bulgura biber salçası, domates salçası, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyin. Ardından karabiber, pul biber, kimyon ve tuz gibi baharatları da ilave ederek iyice karıştırın.
- Yeşillikleri ince ince doğrayın. Marul, maydanoz ve taze soğanları ekledikten sonra tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
- Son olarak, kısırı servis tabağına alarak soğuk bir şekilde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!