Evde pratik ve kolay sütlaç yapmaya ne dersiniz? Sütlü tatlılar ortasında çok sevilen sütlaç nasıl yapılır, sizinle paylaşıyoruz. İçerisinde pirinç, şeker ve süt olan sütlaç üretimi epeyce kolay. Anne sütlacı tanımını aratmayan bu sütlaç tanımımızı kesinlikle deneyin. Pekala, mesken imali sütlaç yapmak için gereçler neler? Sütlaç nasıl yapılır? İşte pratik ve kolay sütlaç tanımı, sütlaç üretimi…
Sütlaç için gereçler:
– 7 su bardağı süt
– 1 su bardağı süt (pirinç için)
– 1 su bardağı pirinç
– 1 su bardağı şeker
– Dilerseniz küçük bir kesim damla sakızı
Üzeri için:
-Dilerseniz tarçın ya da fındık

Pratik ve kolay sütlaç nasıl yapılır?
Birinci adım: Sütlacın en kıymetli noktası süttür. Süt, doğal ve organik olursa tadı da daha hoş olacaktır. Bilhassa yağlı süt tercih edebilirsiniz. Sütü derin bir tencerede kaynatın. Kaynama noktası geldiğinde kısık ateşte biraz daha kaynatın. Şayet damla sakızı kullanıyorsanız sütün içine katın bu lezzet katacaktır.
İkinci adım: Pirinçleri 1 bardak suyla yıkayıp süzün. Bu pirinçleri 1 bardak soğuk sütle tencereye koyun ve ortada karıştırarak haşlayın. Süt kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. Sonra 7 su bardağı sütü ek edin.
Üçüncü adım: Orta ateşte kaynayana kadar sık sık karıştırın. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin. Ocağı kısın ve tekrar ortada karıştırarak yarım saat pişirin.
Dördüncü adım: Sonra servis kaselerine boşaltın ve soğuduktan sonra üstlerini bir tepsiyle kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin ve tarçınla servis yapabilirsiniz.