- Fırında
- 6+ Kişilik
- 50 dk (Hazırlanma Süresi)
- 40 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
Hamur İçin:
– 1 paket baklavalık yufka
– Antep fıstığı (isteğe bağlı olarak miktar)
– 200 gram tereyağı
Muhallebisi için:
– 2 su bardağı süt
– 3 yemek kaşığı irmik
Şerbet İçin:
– 2 su bardağı su
– 2 su bardağı şeker
– Birkaç damla limon suyu
Hazırlanışı:
Şöbiyet, Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biridir. Adı bile iştah kabartan bu tatlıyı hazırlamak oldukça kolay! Misafirlerinizi etkileyecek bu lezzetli şöbiyet, sadece 1 saatte hazırlanabilir. Kolay şöbiyet nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, işte detaylı tarifi:
1. Adım:
Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
2. Adım:
Kaynadıktan sonra, 5 dakika daha kaynamasına izin verin. Ardından limon suyunu ekleyin.
3. Adım:
Şerbetinizi soğumaya bırakın.
4. Adım:
Derin bir tencereye sütü ve irmiği alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin.
5. Adım:
Kıvamı koyulaşmaya başladığında, tencereyi ocaktan alın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
6. Adım:
Bir tavada tereyağını eritin.
7. Adım:
Baklavalık yufkayı geniş bir tepsiye açın ve fırça yardımıyla tereyağını yufkanın her yerine sürün.
8. Adım:
Bu işlemi, iki yufkada bir tekrarlayın. En üstteki yufkaya tereyağı sürmeyin.
9. Adım:
Yufkaları eşit kareler halinde kesin.
10. Adım:
Her bir karenin ortasına hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerine Antep fıstığı serpin.
11. Adım:
Yufkaları üçgen şeklinde kapatın ve kalan tereyağını da üst kısımlarına gezdirin.
12. Adım:
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.
Son Adım:
Şöbiyet fırından çıkar çıkmaz, üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Şerbetin çekmesi için en az 3 saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!