Portakallı Kurabiye Tarifi
Soğuk kış günlerinde mutfağınızı mis gibi portakal aromasıyla dolduracak lezzetli bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız! Özellikle çayın yanında tatlı bir atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir seçenek olan portakallı kurabiyeler, hem hafif hem de ferahlatıcı bir tat sunuyor. İşte, kolayca hazırlayabileceğiniz portakallı kurabiye tarifi:
Malzemeler:
- 170 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 adet portakalın suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Nasıl yapılır?
- Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurta, yoğurt, tereyağı, toz şeker ve vanilyayı ekleyin. Mikser yardımıyla bu malzemeleri iyice çırparak homojen bir karışım elde edin.
- Daha sonra, karışıma portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Tekrar çırparak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
- Hazırladığınız karışıma kabartma tozunu ekleyin. Unu ise azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kaplayarak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu işlem, kurabiyelerin daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
- Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve istediğiniz şekilleri vererek pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-18 dakika kadar pişirin. Kurabiyelerinizin altı hafif pembeleşince fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğuyan kurabiyelerinizi çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!