İçi yumuşacık ve bayatlamayan sade poğaça, beş çayının vazgeçilmezi olacak. Bilhassa internette poğaça tanımları ortasında birçok kişi tarafından aranan sade poğaça tanımı çok tercih ediliyor. Meskeniniz mis üzere kokmasını sağlayacak sade ve kolay poğaça tanımının çabucak yapılışına geçelim. Pekala, kolay poğaça nasıl yapılır? İşte sade ve kolay poğaça tanımı…
Kolay ve sade poğaça materyaller:
-1/2 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı ılık süt
-1/4 su bardağı sıvı yağ
-1 yemek kaşığı kuru maya
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 adet yumurta beyazı
-1 çay kaşığı tuz
-3,5 su bardağı un
Üzeri için:
-1 adet yumurta sarısı
-2 yemek kaşığı
Kolay ve sade poğaça üretimi…
-Bir kaba; ılık su, ılık süt, toz şeker ve mayayı koyup, parmağınızla karıştırarak mayayı eritin.
-Üstüne, yumurta beyazını, tuzunu, ve yağı ek edip güzelce karıştırın.
-Unu azar azar ek ederek yoğurun ve ele yapışmayan ancak hayli yumuşak bir hamur elde edin.
-Hazırladığınız hamurun üstünü streç sinemayla kapatın ve 40 dakika kadar mayalanması için ılık bir yerde bekletin.
-Hamur mayalandıktan sonra, ceviz büyüklüğünde modüller kopartarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Bu halde tepside 15 dakika kadar daha bekletin.
-Ardından bir fırça yardımıyla üstlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin.-
-Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, üstleri kızarana dek, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğumuş olarak servis edin.