Pankek nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayanlara enfes lezzette ve kıvamlı pankek tanımı sunacağız. Kimi kahvaltıların klâsik lezzeti haline gelen ve çeşitli soslarla hazırlanan kahvaltılık pankek tanımını arayanlar tam olarak hakikat yerdeler. Kolay pankek nasıl yapılır sorusunun karşılıklarını arıyorsanız ve pankek tanımını denemenize karşın kıvamını bir türlü tutturamıyorsanız işte pankek nasıl yapılır sorusunun en detaylı yanıtı.
Kolay ve kahvaltılık pankek nasıl yapılır?
Pankek nasıl yapılır diye soranlara birinci olarak belirteceğimiz şey vereceğimiz talimatlara harfiyen uymanız olacaktır. Materyaller kâfi ölçüde ayarlanırsa kıvamını da bir o kadar hoş ayarlayabilirsiniz. Pankek nasıl yapılır sorusunun karşılığını öğrenmek için sabırsızlanıyorsanız çabucak açıklayalım.

Pankek için materyaller:
– 2 adet yumurta
– 4 yemek kaşığı şeker
– 1 çay bardağı süt
– 1 paket kabartma tozunu
– 2 çay bardağı un
– 1 paket vanilya
– 1 fiske tuz

Pankek nasıl yapılır?
1. adım: Bir kaba yumurtaları kırıp üzerine toz şekeri ilave edip çırpalım. Üzerine sütü unu kabartma tozunu tuzu ve vanilyayı ek ederek yeterlice çırpalım.
2. adım: Sonra pak ketçap kutusuna doldurup yapışmaz bir teflon tavayı ocağa alıp ısıtalım.

3. adım: Peçete ile bir defa yağlayalım. pankeklerinizin hangi büyüklükte olmasını isterseniz o ölçüde tavaya dökelim.
4. adım: Hamurun üstü göz göz olunca bir spatula yardımı ile çevirelim. Her iki tarafı da pişirelim.
5. adım: Sonra servis tabağına alıp hamur bitene kadar tıpkı süreci yapalım.
6. adım: Bal çikolata reçel pekmez ve istediğiniz meyve ile servis edelim.
Afiyet olsun.