Mantı Makarnası Tarifi
Ocakta 6+ kişilik olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli mantı makarnası, 20 dakikalık hazırlama süresi ve 30 dakikalık pişirme süresi ile mutfağınızda harika bir deneyim sunacak. İşte bu pratik tarifin detayları:
Malzemeler:
- 1 paket midye makarna
- 400 gram kıyma
- 1 büyük kuru soğan (rendelenmiş ve fazla suyu alınmış)
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- Tuz
Sosu için:
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- Tuz ya da et bulyon
Hazırlanışı:
Hamur açmayı ve yoğurmayı sevmeyenler için mükemmel bir seçenek olan bu mantı makarnası tarifini evde kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdi, mantı makarna nasıl yapılır, adım adım inceleyelim:
- 1. adım: Mantı makarna yapımına iç harcını hazırlayarak başlayın.
- 2. adım: Bir kabın içerisinde kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve baharatları iyice karıştırın.
- 3. adım: Hazırladığınız iç harcı, tek tek makarnaların içine doldurun.
- 4. adım: Bir tavada tereyağını eritin ve üzerine salçayı ekleyip kavurmaya başlayın.
- 5. adım: Kavrulan salçanın üzerine doldurulmuş mantı makarnaları ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
- 6. adım: Ardından, kaynamış sıcak suyu makarnaların üzerine dökün ve hafif sulu bir şekilde pişirin.
Son adım: Pişen mantı makarnanızı, yoğurt ve tercih ettiğiniz baharatlarla birlikte servis edebilirsiniz. İsterseniz sade suda haşlayarak klasik bir mantı gibi süzebilir, isterseniz de salçalı suda pişirip hafif sulu bir şekilde yoğurtla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!