Kazandibi Tarifi
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışarıda yediğiniz lezzeti aratmayan kazandibi tarifi ile karşınızdayız. Tavuk göğsü tatlısını andıran bu muhteşem tatlı, özellikle sütlü tatlıların yanık lezzetini sevenler için mükemmel bir seçenektir. İsterseniz tarifinize tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz; ancak biz bu tarifte tavuk kullanmamayı tercih ettik. Peki, kazandibi nasıl yapılır? İşte kazandibi tarifimiz:
Malzemeler:
- 6 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Birinci adım: 6 su bardağı sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı pirinç ununu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.
- İkinci adım: Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve ardından karışım koyulaşana kadar pişirin.
- Üçüncü adım: Son olarak, tereyağını ekleyin ve tatlının sıcaklığı ile tereyağının erimesini sağlayarak iyice karıştırın.
- Dördüncü adım: Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı ile kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.
- Beşinci adım: Tepsiyi ocak üzerinde karışımı çevire çevire yakarak pişirin. Yakma işlemi tamamlandığında, kalan muhallebiyi de tepsiye dökün ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Son adım: Buzdolabında tatlının kıvam alması için soğutun. Soğutulan tatlıyı ince uzun dilimlere kesin ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.
Afiyet olsun!
Kazandibi dışında ekşili levrek tarifi videosuna buradan ulaşabilirsiniz.