Kışın çayın yanında, yazın dondurmanın yanında bayılarak yediğimiz kolay ıslak kek tanımını sizinle paylaşıyoruz. Meskende kolaylıkla yapabileceğiniz kakaolu Islak kek için gereçleri hazırlayın! Pekala, kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? İşte kolay ıslak kek imali…
Islak kek gereçler:
-3 tane yumurta
-1.5 su bardağı şeker
-1.5 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-Kakao
-Kabartma tozu
-Vanilya
-2 su bardağı un
Islak kek sosu için gereçler:
-Yarım su bardağı süt
-1 bardak kek hamuru

Kolay ıslak kek yapılışı:
-Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri yeterlice karıştırın.
-Üzerine sütü, yağı, ve kakaoyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bu karışımdan bir bardak kadar ayırın. Bunu daha sonra sosu için kullanacağız.
-Kanal karışımın içine vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyin. Bu karışımı da uygunca karıştırın.
-Yağladığınız fırın tepsisine dökün ve 170 derecede yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
-Bu esnada katken ayırdığınız karışımın üzerine sütü ek edin ve kaynatın. Kaynayınca ocaktan alın.
-Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra üzerine hazırladığınız sosu dökün.
-Üzerine çikolata sosu ta da kuruyemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Islak kek yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar
-Islak kekinizin üzerine döktüğünüz sos en az kek kadar hoş olmalı.
-Islak kekin en değerli noktası gereğince ıslak olmasıdır. Gereğince ıslak olmayan bir ıslak kek beğenilmez.
-Kek fırından çıkar çıkmaz sosu dökmeyin. 10 dakika kadar bekledikten sonra dökün. Aksi halde kekiniz hamur olur.
-Servis etmeden evvel 1 saat kadar dınlenmesine müsaade verin.
Afiyet olsun.