Hem lezzetli hem de mis üzere kokusunu etrafa saçan pratik ve cevizli un helvası hepimizin bayıldığı bir lezzet. Siz de bu tanım sayesinde herkesin seveceği bir un helvası yapabilirsiniz. Kandiller de, arkadaş toplantıların da ya da konuklarınıza yapabileceğiniz mis üzere kokan, cevizli ve yapılışı pratik un helvası tanımı için materyaller epey kolay. Pekala, kolay un helvası nasıl yapılır? İşte cevizli un helvası tanımı, un helvası yapılışı…
Cevizli un helvası gereçleri:
-3 yemek kaşığı tereyağı
-2 bardak un
-2 bardak toz şeker
-2 bardak su
-Ufalanmış ceviz
Kolay un helvası yapılışı:
Birinci adım: Tereyağını tencereye koyup eritin ve üstüne unu ekleyip orta ateşte unu kavurun.
İkinci adım: Unu pembeleşinceye kadar tahta bir kaşıkla alt üst ederek kavurmalısınız.
Üçüncü adım: Farklı bir kasede su ve şekeri karıştırarak eritin.
Dördüncü adım: Unun kokusu ve rengi değişince ufak bir kesim alıp şekerli suya atın. Şayet un dağılıyorsa helva kıvamına gelmiş demektir. Dağılmıyorsa biraz daha kavurmanız gerekmektedir. Bu süreci dağılana kadar tekrarlayın.
Beşinci adım: Akabinde tencereye şekerli suyu ekleyin ve içindeki hamuru süratlice karıştırın. Daima ve süratli karıştırmak lezzetli un helvası yapmak için çok kıymetlidir.
Altıncı adım: Hamur suyunu çekip katılaşmaya başlayınca 2-3 sonra tencerenin kapağını ve ocağı kapatın.
Yedinci adım: 2-5 dakika sonra kapağı açın ve metal bir kaşık yardımıyla form verip servis tabağına dizin. Üzerine ceviz serpin ve servis edin.
Afiyet olsun.
,