Çemen Tarifi
- Tür: Çiğ
- Portiyon: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlama Süresi: 10 dk
- Pişirme Süresi: 10 dk
Gerekli Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 avuç ceviz (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 büyük diş sarımsak
Hazırlanışı: Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, çeşitli baharatların tat, koku ve renk kattığı iştah açıcı bir tarif olan çemen, ister sabah kahvaltılarında ister beş çaylarınızda keyifle tüketebileceğiniz bir lezzet sunar. Ekmeğin üzerine sürerek tüketebileceğiniz bu tarif, özellikle misafirleriniz için de vazgeçilmez bir seçenek olacaktır. Peki, çemen nasıl yapılır? İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz çemen tarifi için adım adım yapılışı…
1. Adım: İlk olarak, sarımsağı ince ince ezin ya da rendeleyin. Ardından tüm malzemeleri geniş bir kabın içine alın.
2. Adım: Bu aşamada tuzu kontrollü bir şekilde eklemeye dikkat edin, çünkü diğer malzemeler de tuzlu olabilir.
3. Adım: Kabın içinde bulunan tüm malzemeleri bir mikser yardımıyla iyice çırpın. Bu işlem, tüm malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayacaktır.
4. Adım: Karışım hazır olduktan sonra üzerine zeytinyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. İsterseniz ceviz parçalarını da ekleyerek ekstra bir lezzet katabilirsiniz.
5. Adım: Dilerseniz cevizleri küçük parçalar halinde içine de ekleyebilir ya da süsleme amacıyla kullanabilirsiniz.
İşte bu kadar basit! Çemeniniz hazır. Şimdiden afiyet olsun!