1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kızarmış Soğan Halkaları Tarifi

Kızarmış Soğan Halkaları Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Gerekli Malzemeler:

  • 2 büyük soğan
  • 2 dilim beyaz ekmek (kurutulmuş)
  • 5 dolu çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 şişe maden suyu
  • 2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için: Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Püf Noktası: Tüm malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin. Bu sayede daha kıtır ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz.

1. adım: Önceden kuruttuğunuz 2 dilim beyaz ekmeği robota koyun ve un kıvamına gelene kadar iyice çekin.
2. adım: Galeta unu kıvamına gelen ekmekleri bir süzgeçten geçirerek kenara alın.
3. adım: Geniş bir kasenin içine un, nişasta, tuz ve maden suyunu ekleyin ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar iyice çırpın.
4. adım: Kızartma tenceresine yeterli miktarda sıvı yağı koyun ve ısıtmaya başlayın, yağın iyice kızması gerekiyor.
5. adım: Soğanları yuvarlak veya halka olacak şekilde, orta kalınlıkta doğrayın ve doğradığınız soğan halkalarını dikkatlice birbirinden ayırın.
6. adım: Önce hazırladığınız unlu karışıma soğan halkalarını bulayın, ardından galeta unu ile kaplayın. Sonrasında, kızartma işlemi için sıcak yağa atın.
Son adım: Tüm soğan halkaları altın rengi alana kadar kızarttıktan sonra, servis tabağına alın. Dilediğiniz sos ile birlikte sıcak servis edin. Afiyet olsun!

Kızarmış Soğan Halkaları Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin