- Yağda
- 6+ Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 20 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 1 kg Maraş usulü dondurma
- 1 bardak hindistan cevizi
- 3/4 bardak çekilmiş fındık
- 3/4 bardak sade mısır gevreği
- 1 kaşık galeta unu
- 1 kaşık esmer şeker
- 2 yumurta akı
Hazırlanışı:
Dondurma, yaz aylarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ama hiç kızarmış dondurma denediniz mi? Dış kısmının çıtır çıtır dokusu ve içindeki serinletici dondurmasıyla bu lezzet, tatlı severlerin mutlaka denemesi gereken bir tarif. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz kızarmış dondurma tarifi:
1. adım:
Dondurmayı eşit parçalara bölüp avuç içinde yuvarlayarak iri toplar oluşturun. Bu topların düzgün ve yuvarlak olmasına dikkat edin.
2. adım:
Hindistan cevizine buladığınız dondurma toplarını bir süre buzlukta bekletin. Bu, dondurmaların daha iyi şekil almasını sağlar.
3. adım:
Bu sırada çekilmiş fındık, sade mısır gevreği, galeta unu ve esmer şekeri bir blenderda iyice çekin, homojen bir karışım elde edin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını güzelce çırpın.
4. adım:
Buzluktan çıkardığınız dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya, ardından da mısır gevrekli karışıma bulayıp tekrar derin dondurucuya yerleştirin. Bu işlem, dondurmaların daha çıtır olmasını sağlayacaktır.
Son adım:
Bir süre beklettikten sonra, derin bir tavada ayçiçek yağını ısıtın ve dondurma toplarını dikkatlice kızartın. Her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartmaya özen gösterin. Kızaran dondurmaları kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün ve sıcak servis edin. Afiyet olsun!