Ocakta 6+ Kişilik olarak hazırlayabileceğiniz bu lezzetli yaprak sarma, 30 dk hazırlık süresi ve 40 dk pişirme süresi ile mükemmel bir bayram ikramıdır. İşte, nefis kıymalı yaprak sarma tarifinin detayları:
Malzemeler
- Salamura asma yaprağı
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- 1 bardak pirinç
- 1,5 çorba kaşığı salça
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- Yarım bardak su
- Tuz, karabiber, pul biber
Pişirmek için:
- 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı salça
- Su
Hazırlanışı
Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan yaprak sarma, özel günlerinizi taçlandıracak bir tariftir. İşte adım adım yapılışı:
1. adım: Salamura yapraklarınızı kullanıyorsanız, üzerine kaynar su dökerek tuzunu alın. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, kaynamış su ile haşlayarak yumuşatın.
2. adım: İç harcı hazırlamak için, soğanları ince ince doğrayın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, ince kıydığınız maydanoz ve dereotunu da ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırarak tüm malzemeleri iyice karıştırın.
3. adım: Hazırladığınız iç harçtan alarak yaprakların üzerine yerleştirin. Yaprakları dikkatlice sararak tencereye dizin, böylece sarma işlemini tamamlayın.
4. adım: Sarma işlemi bittikten sonra, üzerine sıvı yağı dökün. Salçayı bir miktar su ile sulandırarak dolmaların üstüne gezdirin. Ardından dolmaların hizasına kadar su ekleyin.
Son adım: Üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra sıcak servis edin. Afiyet olsun!