Daha çok ABD kökenli olan kırmızı kadife pasta, ülkemizde kadife tatlısı olarak da bilinmektedir. Dışı kırmızı kek parçacıklarıyla kaplanmış, içi ise krema ile dolu olan bu eşsiz lezzet, çay saatlerinin veya özel günlerin vazgeçilmez tatlarından biri olmaya adaydır. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz kadife tatlısı için gereken malzemeler oldukça basittir. Peki, kadife tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı kadife tatlısı tarifi ve kırmızı kadife pasta yapımının püf noktaları…
Kadife Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı tam yağlı süt (1 yemek kaşığı elma sirkesi ile karıştırılmış)
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı limon suyu ile köpürtülmüş)
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 3 silme tatlı kaşığı kakao
Kreması İçin Gerekli Malzemeler:
- 300 gram mascarpone peyniri
- 250 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
Kadife Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. adım: Öncelikle, kırmızı pasta tabanının göz alıcı kadife dokusunu elde etmek için un ve kakaoyu eleyin ve ayrı bir kapta beklemeye alın.
2. adım: Buttermilk kullanmadığımız için, ılıtıp oda sıcaklığına getirdiğiniz sütü elma sirkesi ile karıştırın ve bu karışımı 10 dakika bekletin.
3. adım: Oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını bir karıştırma kabına alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
4. adım: Yumurtaları teker teker karışıma ekleyerek mikserle çırpmaya devam edin. Ardından vanilya özütünü ekleyin.
5. adım: Oda sıcaklığında bekleyen ve koyulaşmış olan sütü, toz gıda boyası ile karıştırın.
6. adım: Süt ve kakaolu un karışımını azar azar ekleyerek kek harcını mikserle orta devirde çırpmaya devam edin.
7. adım: Bordoya çalan kırmızı renkteki kek harcına, son olarak taze sıkılmış limon suyuyla köpürtülmüş kabartma tozunu ekleyin.
8. adım: Hazırladığınız kek harcını, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına aktarın ve üzerini bir spatula ile düzeltin.
9. adım: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Pasta kremasını hazırlamak için; süzülmüş mascarpone peynirini bir karıştırma kabına alın.
10. adım: Toz krem şanti veya aynı oranda pudra şekeri ve toz krema sertleştirici ekleyerek karışımı mikserle çırpın.
11. adım: Son olarak, sıvı kremayı ekleyerek karışımı koyulaşana kadar çırpın. Daha yoğun bir kıvam elde etmek için üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında soğutun.
12. adım: Fırından çıkan ve 10 dakika dinlendirilmiş olan keki, oda sıcaklığında soğuduktan sonra dikkatlice kalıbından çıkarın.
13. adım: Pasta tabanını dilimleyici aparat veya keskin bir bıçakla ortadan keserek iki adet pasta tabanı elde edin. Ufalanan kek parçalarını, soğuyan krema karışımına hafifçe karıştırın.
14. adım: Pişirme esnasında üstte kalan kek tabanını ters çevirip servis tabağına yerleştirin. Hazırladığınız kremanın 1/3’ünü pasta tabanının üzerine yayın.
15. adım: Altta kalan pasta katını kremanın üzerine kapatın ve kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını kaplayın.
Son adım: Hazırladığınız kadife dokulu ve göz alıcı kırmızı pastayı, buzdolabında iyice soğutun. Ardından dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın!