Kilis Tava Tarifi
Kilis’e özgü olan bu lezzetli yemek, halk arasında tepsi kebabı olarak da bilinir. Patatesli Kilis tava ve çömlekte Kilis tava gibi birçok varyasyonu bulunsa da, biz sizin için Antep usulü Kilis tava tarifini derledik. Yapımı oldukça basit olan bu tarif, birçok kişi tarafından merak edilmekte ve internette sıkça aranmaktadır. Peki, Kilis tava nasıl yapılır? İşte detaylı Kilis tava tarifi:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu-dana karışık kıyma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş taze sarımsak (bulamazsanız normal sarımsak da kullanabilirsiniz)
- 4 adet kapya biber
- 7 adet yeşil biber
- 2 adet soğan
- 2 adet patates (dilimlenmiş)
- 10 adet cherry domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı pul biber
Kilis Tava Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, soğan, yeşil biber, kapya biber ve taze sarımsağı incecik doğrayın veya mutfak robotunda zeytinyağı ile birlikte çekerek püre haline getirin.
- Geniş bir kapta kıymayı ve incecik çekilmiş sebzeleri bir araya getirin. Tuzunu ve baharatlarını ekledikten sonra tüm malzemeyi iyice yoğurun.
- Orta boy bir tepsiyi yağlayarak altına dilimlenmiş patatesleri dizin.
- Hazırladığınız kebap harcını patateslerin üzerine eşit bir şekilde yaydırın.
- Son olarak, üzerini cherry domates, kapya biber, yeşil biber ve soğan ile süsleyin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun!