Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Kıbrıs tatlısı, kendine özgü lezzetiyle sofralarımızın yeni gözdesi olmaya aday bir tatlıdır. Kolay yapılışı sayesinde, misafirlerinizi en özel şekilde ağırlarken kısa sürede dikkatlerini çekecek bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Eğer misafirleriniz için şerbetli mi yoksa sütlü mü bir tatlı yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız, Kıbrıs tatlısı tarifi tüm bu kararsızlıkları ortadan kaldıracaktır. Alt katmanındaki şerbetli kek ile, üst kısmındaki sütlü muhallebi birleşerek muhteşem bir tat oluşturuyor. İşte Kıbrıs tatlısı tarifinin detayları…
Kolay Kıbrıs Tatlısı Tarifi
Alt tabandaki lezzetli ve ağızda dağılan şerbetli kek ile üstteki yoğun kıvamlı muhallebisi, Kıbrıs tatlısını ailenizin yeni favori tatlısı haline getirecek. Yapılışı oldukça basit olan bu tatlıyı hazırlamak için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını aşağıda bulabilirsiniz.
Kıbrıs Tatlısı Malzemeleri:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
Muhallebi İçin:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti İçin:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Kıbrıs Tatlısı Nasıl Yapılır?
1. Adım: Öncelikle, bir kabın içerisinde şekeri ve yumurtaları çırpın. Ardından, diğer malzemeleri ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
2. Adım: Koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırdığınız bu karışımı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlanmış tart kalıbında 20 dakika boyunca pişirin.
3. Adım: Şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu koyun ve kaynadıktan sonra şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Kekiniz ılıdığında, şerbet karışımını üzerine dökün.
4. Adım: Muhallebi için, sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye ekleyin. Karıştırarak ocağın altını açın. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin ve ardından ocaktan alın.
5. Adım: Son olarak, hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve üstünü Hindistan cevizi ile süsleyin. Şimdi afiyetle tüketebilirsiniz!