- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler
Alt Kısım İçin:
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı Hindistan cevizi
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Muhallebi İçin:
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet İçin:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hazırlanışı
Kıbrıs tatlısı, kendine özgü lezzeti ile tatlı severlerin vazgeçilmezi olmayı başaran bir tatlıdır. Kolay hazırlanışı sayesinde, misafirlerinizi etkileyebileceğiniz özel bir lezzet sunacaktır. Şerbetli ve sütlü tatlılar arasında kararsız kalanlar için Kıbrıs tatlısı, tam da aradığınız tatlı olabilir. Alt kısmı şerbetli, üst kısmı ise kremamsı muhallebisi ile kaplı bu tatlı, herkesin beğenisini kazanacak. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte detaylı tarif…
1. adım: Şeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde iyice çırpın. Ardından, diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışım homojen bir kıvam alana kadar çırpmaya özen gösterin.
2. adım: Elde ettiğiniz karışımı, yağlanmış tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Kekin üzeri hafifçe kızarana kadar bekleyin.
3. adım: Şerbeti hazırlamak için bir tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra, şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Pişen kek ılıdığında, hazırladığınız sıcak şerbeti kekin üzerine dökün.
4. adım: Muhallebi için, sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye alın, iyice karıştırın ve ocağın altını açın. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocaktan alın.
5. adım: Son olarak, hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve üzerini bolca Hindistan cevizi ile süsleyin. Bu hoş görünüm tatlınıza ekstra bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun!