- Pişirme Yöntemi: Fırında
- Servis: 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Yapımı için malzemeler:
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 3 tane yumurta
Muhallebi için:
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı şeker
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Kıbrıs tatlısı, kendine has lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmayı başaran bir tatlıdır. Kolay yapılışı sayesinde, kısa sürede misafirlerinizi etkileyecek bir alternatif sunmaktadır. Şerbetli ve sütlü tatlı arasında kararsız kalanlar için Kıbrıs tatlısı, bu ikisini de bir araya getirerek harika bir çözüm sunar. Alt tabakası şerbetli kek, üst kısmı ise yoğun ve kremamsı muhallebisi ile Kıbrıs tatlısı, tatlı severlerin favorisi haline gelecek. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl hazırlanır? İşte detaylı tarifi:
Kolay Kıbrıs tatlısı tarifi:
Alt tabandaki lezzetli şerbetli kek ve üst kısımdaki yoğun muhallebisi ile Kıbrıs tatlısı, ailenizin yeni favorisi olmaya aday. İşte bu nefis tatlının yapım aşamaları:
- 1. Adım: Öncelikle, bir karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Ardından, diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 2. Adım: Elde ettiğiniz karışım koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. Daha sonra, yağlanmış tart kalıbına döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- 3. Adım: Şerbet için bir tencereye suyu koyun ve kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra şekeri ekleyin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. Kekiniz ılıdığında, hazırladığınız şerbeti üzerine dökün.
- 4. Adım: Muhallebi hazırlamak için sütü ve diğer malzemeleri bir tencereye koyup karıştırın. Ocağı açarak karıştırmaya devam edin. Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından ocaktan alın.
- Son Adım: Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine dökün ve son olarak Hindistan cevizi ile süsleyin. İşte tatlınız hazır, afiyet olsun!