1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kıbrıs tatlısı tanımı – Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Kıbrıs tatlısı tanımı – Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs tatlısı tanımı kendine has lezzetiyle sofraların yeni gözdesi aday bir tatlı. Kolay yapılışı ile dikkatinizi kısa müddette çekecek kolay kıbrıs tatlısı tanımı ile konuklarınızı en özel bir biçimde ağırlayabileceksiniz. Konuklarınız için şerbetli mi yoksa sütlü tatlı mı yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız kıbrıs tatlısı tanımı tüm sıkıntılarınızı bir anda ortadan kaldıracak. Alt kekinde şerbet olan, üst kısmı ise sütlü muhallebi ile kaplanan kıbrıs tatlısı tanımını sizler için hazırladık. Pekala, kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? İşte kıbrıs tatlısı tanımı… 

Kolay kıbrıs tatlısı tarifi

Alt tabanda lezzetli ve ağızda dalan şerbetli keki , üst kısımda ise ağır kıvamıyla ağızlarınızdan tadı silinmeyecek muhallebisi ile Kıbrıs tatlısı tanımı tüm ailenizin yeni favori tatlısı olacak. Yapılışı ise epey kolay. Hafif bir tatlı olan kolay Kıbrıs tatlısı tanımı nasıl yapılır, gerekli materyaller nelerdir hepsinin yanıtı yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.

Kıbrıs tatlısı gereçler:

-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-1 su bardağı galeta unu
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-Yarım su bardağı sıvıyağ
-Yarım su bardağı şeker
-3 tane yumurta

Muhallebi için:

-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı nişasta
-4 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için:

-2 bardak şeker
-2 su bardağı su
-Yarım limon suyu

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

1.adım: Şekeri ve yumurtayı bir kabın içinde çırpın, sonrasında öteki materyalleri de ekleyip karıştırın.
2.adım: Koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırdığınız karışımı evvelce ısıtılmış 180 derece fırında, yağlanmış tart kalıbı ile birlikte 20 dakika boyunca pişirin.
3.adım: Şerbeti için bir tencerenin içine suyu atın, kaynayınca şekerleri suya katın ve şekerler eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız kek ılıyınca şerbet karışımını üzerine dökün.
4.adım: Muhallebi için sütü ve öteki materyalleri tencereye koyun, karıştırın ve ocağın altını yakın.Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve sonrasında ocağın altını kapatın.
5.adım: Son adım olarak hazırladığınız muhallebi karışımını kekin üzerine dökün ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet olsun.

Kıbrıs tatlısı tanımı – Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin