Kestaneli iç pilav internette en çok aranan tarifler ortasında yerini alıyor. Ekseriyetle yılbaşı sofralarında gördüğümüz kestaneli iç pilav, hindi dışında öbür et yemeklerinin yanına da çok yakışacaktır. Farklı baharatlar ile tatlandırılan ve haşlanmış kestaneyle yapılan bu lezzeti kesinlikle konutunuzda deneyin. Pekala, kestaneli iç pilav nasıl yapılır? İşte kestaneli iç pilav tanımı…
Malzemeler:
-1 adet orta uzunluk kuru soğan
-4 yemek kaşığı tereyağı
-2 su bardağı pirinç
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-Tarçın
-Yenibahar
-1 paket kuş üzümü
-1 paket dolmalık fıstık
-3 kol dereotu
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı pişmiş kestane
Kestaneli iç pilav nasıl yapılır?
-Pirinçleri 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Soğanları yemeklik doğrayın ve tencereye alın.
-Tereyağı ve bir ölçü tuz ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
-Kavurduğunuz doğanlara dolmalık fıstığı, kuş üzümünü ve yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip 2 dakika daha kavurun.
-Tarçın, yenibahar, tuz ve başka baharatları da ekleyerek 2 dakika daha kavurun.
-3 su bardağı sıcak suyu ek edip karıştırın.
-Pilav suyunu çekince dilimlediğiniz kestaneleri tencereye ekleyerek karıştırın ve altını kısarak 10 dakika kadar demleyin.
Afiyet olsun.