1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok kişi kerevizi görünce burun kıvırır ve yüzünü ekşitir. Ancak bu lezzetli sebze, doğru tariflerle harika bir şekilde değerlendirilebilir! İşte kerevizi yeniden sevdirecek 5 nefis tarif:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

Kereviz Mücver

Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 2 adet orta havuç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2-3 adet taze soğan (mutlaka ekleyin)
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Nasıl Yapılır?

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Kerevizi güzelce soyun ve geniş bir kapta rendeleyin.
  • Havuçları yıkayıp aynı şekilde rendeleyin ve karışıma ekleyin.
  • Maydanoz ve taze soğanları ince ince doğrayıp ekleyin.
  • Tuz, baharatlar ve yumurtayı da ilave edip karıştırın.
  • Karışım biraz cıvık olacak, endişelenmeyin; çünkü köfte değil, mücver yapıyoruz.
  • Tavaya sıvı yağ ekleyip hafif ısıtın, karışımdan kaşıkla tavaya alıp düzeltin.
  • Mücverleri arkalı önlü kızartıp sıcak servis edin.

Fırında Kereviz

Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 3 adet kereviz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz

Nasıl Yapılır?

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Fırını 165 dereceye ayarlayın.
  • Kerevizleri temizleyin ve saplarını ayırın, küp küp doğrayın.
  • Havuç ve patatesleri de aynı boyda doğrayın.
  • Isıya dayanıklı fırın kabını yağlayın.
  • Bütün sebzeleri bir kapta birleştirip tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayın.
  • Dövülmüş sarımsağı ekleyin.
  • Karışımı fırın kabına alın ve fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sebzeler yumuşayınca fırından çıkarın, kaşar peyniri ekleyip tekrar fırınlayın.
  • Peynirler eriyince çıkartıp ince kıyılmış kereviz saplarıyla servis edin.

Yoğurtlu Kereviz Sapı Çorbası

Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 1 adet kerevizin sapı
  • 2 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı un

Nasıl Yapılır?

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Patates ve havuçların kabuklarını soyun.
  • Kereviz saplarını, patatesi ve havucu rastgele doğrayın, 5 su bardağı su ile haşlayın.
  • Haşlanan sebzeleri suyu ile birlikte blenderdan geçirin.

Terbiye İçin:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Yoğurt, un ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  • Yoğurtlu karışıma sebzeli karışımdan azar azar ekleyerek terbiyeyi hazırlayın.
  • Yavaşça çorbaya ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  • Şehriyeleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Sıcak ya da ılık servis edin.

Narenciyeli Ayvalı Kereviz

Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 1/2 adet ayva
  • 2-3 adet kereviz yaprağı
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük boy portakal
  • 1 adet büyük boy limon
  • 2 adet mandalina
  • 1 adet greyfurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nasıl Yapılır?

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Kerevizin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  • Ayvaları ve havuçları da doğrayın.
  • Tüm narencilerin sularını sıkın.
  • Zeytinyağını tencereye alın, havuç, kereviz ve ayvaları hafif soteleyin.
  • Üzerine narenciye sularını ve bir miktar su ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kereviz yaprağını ekleyerek 20 dakika pişirin.
  • Soğuduktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve bir gece dolapta bekletin.

Tartar Soslu Tavuklu Kereviz Salatası

Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 1 adet tavuk göğsü
  • Yarım adet yeşil elma
  • 1 adet kereviz
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 avuç yaban mersini
  • 2 dal kereviz sapı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tartar Sos İçin Malzemeler:

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • 4 çorba kaşığı mayonez
  • 2 çay kaşığı dijon hardalı
  • 2 büyük kornişon turşu
  • 5-6 adet kapari
  • 2 ince dal doğranmış taze soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı beyaz biber
  • 1/2 çay kaşığı toz kişniş (isteğe bağlı)

Sosun Hazırlanışı:

  • Kornişon turşuları mümkün olduğunca ince doğrayın.
  • Kaparileri de kıyın.
  • Taze soğanı ince doğrayın.
  • Tüm malzemeyi bir çanağa alıp iyice karıştırın.

Nasıl Yapılır?

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif

  • Tavuk göğsünü haşlayın.
  • Kerevizi ince dilimleyin ve saplarını doğrayın.
  • Haşlanmış tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  • Tartar sos ve süzme yoğurdu bir kasede karıştırın.
  • Kerevizleri rendeleyin ve doğradığınız kereviz sapı, yaban mersinini ve tavukları ekleyin.
  • Tartar soslu yoğurdu üzerine dökün ve nazikçe karıştırın. Afiyet olsun!

Kerevizi Yeniden Keşfedin: 5 Nefis Tarif
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin