Kelle paça çorbası, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem bağışıklık sistemini güçlendiren hem de damak tadınızı zenginleştiren bu çorba, soğuk günlerde iç ısıtan bir seçenek olarak öne çıkar. Fakat vereceğimiz bu kelle paça çorbası tarifi, standart tariflerin ötesinde ve bir o kadar da özel. Biraz daha uğraş gerektirecek olsa da, tadını bir kez deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzet sunuyor.
Malzemeler:
- 1 adet kuzu kelle
- Yarım kilo işkembe
- 3 adet paça
- 2 çorba kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sirke
- Pul biber, tuz
Kelle Paça Çorbası Nasıl Yapılır?
Kelle paça çorbası yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Aşağıdaki adımları takip ederek, istediğiniz kıvamda ve lezzette bir çorba elde edebilirsiniz.
Kelleyi Pişirmek İçin:
1. Adım:
Kelleyi iyice temizlemek için en az 5 saat boyunca suda bekletin. Bu süre zarfında, suyu 3 defa değiştirmeyi unutmayın.
2. Adım:
Temizlenmiş kelleyi düdüklü tencereye yerleştirin ve üzerine 1 litre su ekleyin. 25 dakika boyunca pişirin. Sürenin dolmasının ardından kelleyi düdüklüden alın ve etleri didikleyin. Suyunu süzdükten sonra ayrı bir kabın içinde bekletin.
İşkembeyi Pişirmek İçin:
1. Adım:
İşkembeyi iyice yıkadıktan sonra, paçaları da tütsüleyip düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra 30 dakika boyunca pişirin.
2. Adım:
Pişme süresi sona erdiğinde, işkembeyi ve paçaları düdüklüden alıp suyunu süzün. İşkembeleri küp küp doğrayın, paçaları ise didikleyin ve bir kenarda bekletin.
Çorbayı Hazırlamak İçin:
1. Adım:
Derin bir tencereye 2 çorba kaşığı un ekleyin ve kavurun. Ardından, süzdüğünüz işkembe ve kelle suyunu ekleyin. Unun topaklanmaması için suyu yavaşça ekleyerek karıştırmayı ihmal etmeyin.
2. Adım:
Su kaynamaya başlamadan önce, kelleleri, işkembeyi ve paçaları ekleyin. Kaynadıktan sonra, sirke, sarımsak, pul biber ve tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Son olarak, sıcak olarak servis edin.
Vitamin deposu olan kelle paça çorbası, kış aylarında sağlığınızı korumanıza büyük katkı sağlar. Beslenme uzmanlarına göre, bu çorbayı haftada bir tüketmek, kış mevsiminde oluşabilecek enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu bir etki gösterir.
Kelle Paça Çorbasının Faydaları:
- 1- Kelle paça çorbası, kanser tedavisinde olumlu sonuçlar elde etmek ve kanserli hücreleri yok etmek için gerekli olan kollajen maddesini içerir.
- 2- Sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler için ideal bir tariftir. Yüksek kalori ve besin değerleri sayesinde vücudun ihtiyacı olan besinleri alarak kilo artışı sağlar.
- 3- Soğuk algınlığı ve diğer enfeksiyonel hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.
Afiyet olsun!