1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kazandibi Tarifi: Kolay ve Lezzetli Sütlü Tatlı

Kazandibi Tarifi: Kolay ve Lezzetli Sütlü Tatlı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazandibi Tarifi

  • Ocak
  • 4 – 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

  • 6 su bardağı Süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı Pirinç unu
  • 3 tepeleme yemek kaşığı Mısır nişastası
  • 1 su bardağı Toz şeker
  • 1 yemek kaşığı Tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı Pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı Tarçın

Hazırlanışı

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, dışarıda yediğiniz lezzeti aratmayan kazandibi tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tavuk göğsü tatlısını andıran bu muhteşem tatlı, özellikle sütlü tatlıları sevenler için yanık lezzeti ile harika bir seçenek sunuyor. İsterseniz tarife tavuk parçaları da ekleyebilirsiniz, fakat biz bu tarifte sadece kazandibi lezzetine odaklandık. Peki, kazandibi nasıl yapılır? İşte detaylı kazandibi tarifi:

Birinci adım:

Öncelikle, derin bir tencereye 6 su bardağı sütü, 1 su bardağı toz şekeri, 3 yemek kaşığı pirinç ununu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını ekleyin.

İkinci adım:

Karışımı bir çırpma teli yardımıyla iyice çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar pişirin. Bu aşamada karışımın sürekli karıştırılması, topaklanmaması için önemli.

Üçüncü adım:

Karışım istediğiniz kıvama geldiğinde, son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve tereyağının sıcak karışımın içinde erimesini sağlayarak iyice karıştırın.

Dördüncü adım:

Yağlanmış bir fırın tepsisinin tabanını 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı ile kaplayın. Ardından, hazırladığınız muhallebiyi iki kepçe yardımıyla eşit şekilde tepsiye yayın.

Beşinci adım:

Tepsiyi ocak üzerinde dikkatlice çevirerek muhallebiyi yakın. Bu aşamada, karışımın yanık bir tat kazanması için dikkatli olmalısınız. Yakma işlemi tamamlandığında, kalan muhallebiyi de tepsiye dökün ve üzerine bir spatula yardımıyla düzeltin.

Son adım:

Tatlıyı buzdolabına kaldırarak kıvam alması için soğutun. Soğuduktan sonra, tatlıyı ince uzun dilimlere kesin ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın. İşte, lezzetli kazandibiniz servise hazır!

Afiyet olsun!

Kazandibi Tarifi: Kolay ve Lezzetli Sütlü Tatlı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin