1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kayseri’ye hayran bıraktıran tanım: Kayseri yağlaması

Kayseri’ye hayran bıraktıran tanım: Kayseri yağlaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’ye hayran kalacağınız bir tanımı sizinle paylaşıyoruz! Şebit olarak bilinen kayseri yağlaması, pasta görünümlü, lezzeti katlarına gizlenmiş bir ana yemek olarak sofralara sunuluyor. Kayseri yağlamasını yaparken biraz emek ve sabır gerekiyor. Lakin tanımı yaptığınız da tadına doyamıyorsunuz! İşte kayseri yağlaması tanımı… 

Malzemeler

Hamuru için :

-Yarım paket kuru maya
-2 çay bardağı süt
-2 çay bardayı su
-Tuz
-Aldığı kadar un

İçi için :

-500 gr kıyma
-2 tane soğan
-3 tane yeşil biber
-3 tane domates
-3 yemek kaşığı sıvı yağ
-Tuz, pulbiber, karabiber

Kayseri yağlaması nasıl yapılır?

-Hamur materyallerini bir kaba koyup unu azar azar ekleyin. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
-Hamur dinlenirken içi hazırlayabilirsiniz. Kıymayı sıvıyağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun.
-Daha sonra doğradığınız soğan ve yeşil biberi ekleyin kavurmaya devam edin. Domatesleri küçük küçük doğrayıp ek edin.
-5 dakika kadar pişirin, 1 çay bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Piştikten sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.
-Dinlenen hamurdan bezeler alıp yuvarlak borcama sığacak halde açın. Yağsız tavada artlı önlü kızartın.
-Servise hazırlarken her lavaşın üstüne bir iki kaşık içten ekleyin ve en üste sarımsaklı yoğurt ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun. 

 

Kayseri’ye hayran bıraktıran tanım: Kayseri yağlaması
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin