Kayseri’ye hayran kalacağınız bir tarifle karşınızdayız! Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan Kayseri yağlaması, pasta görünümündeki lezzeti ve katmanlarıyla sofralarınıza görsel bir şölen sunuyor. Bu nefis yemeği hazırlarken biraz emek ve sabır göstermek gerekiyor. Ancak bir kez denediğinizde, tadına doyamayacak ve bu lezzeti sık sık mutfağınıza davet edeceksiniz! İşte, Kayseri yağlaması tarifi:
Malzemeler
- Hamuru için:
- Yarım paket kuru maya
- 2 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı su
- Tuz
- Aldığı kadar un
- İçi için:
- 500 gr kıyma
- 2 tane soğan
- 3 tane yeşil biber
- 3 tane domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pul biber, karabiber
Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemelerini geniş bir kaba alın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlamaya geçebilirsiniz. Öncelikle kıymayı sıvı yağ ile kısık ateşte rengi dönene kadar kavurun.
- Daha sonra doğradığınız soğan ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin. Ardından küçük doğranmış domatesleri ilave edin.
- Karışımı yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Son olarak 1 çay bardağı suyu ekleyin ve harcı kaynamaya bırakın. Piştikten sonra baharatları ekleyip ocaktan alın.
- Dinlenmiş hamurdan bezeler alın ve yuvarlak şekilde açın. Açılan hamurları yağsız tavada arkalı önlü kızartın.
- Servis için, her lavaşın üstüne bir iki kaşık iç harçtan ekleyin. En üste ise sarımsaklı yoğurt ekleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!