1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi ve Yapılışı

Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi ve Yapılışı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi ve Malzemeleri

Kayseri Cıvıklı Pide, Türk mutfağının en sevilen ve yöresel lezzetlerinden biridir. Bu akşam MasterChef yarışmasında, Kırmızı ve Mavi takım arasında gerçekleştirilecek düelloda birçok yöreye ait lezzet olan pideler yapılacak. Bu pideler arasında, Kayseri’nin Develi ilçesine özgü olan Cıvıklı Pide de yer alacak. Peki, Cıvıklı Pide nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte adım adım kolay Cıvıklı Pide tarifi…

KAYSERİ CIVIKLI PİDESİ İÇİN MALZEMELER

  • 700 gr kuzu boşluğu ve dana yağsız koldan hazırlanmış kıyma
  • 2 orta boy, çok ufak doğranmış kuru soğan
  • 5-6 adet, incecik doğranmış sivri biber
  • 4-5 adet, çekirdekleri çıkarılmış domates
  • 2 çay kaşığı tuz

Pide Hamuru İçin;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı + 3/4 su bardağı ılık su
  • 30 gr yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

KAYSERİ DEVELİ CİVIKLI PİDESİ TARİFİ YAPILIŞI

Öncelikle, pide hamurunu mayalamak için, bir yoğurma kabına yaş maya, ılık su ve toz şekeri ekleyin. Mayanın kabarması için bir süre bekleyin. Daha sonra, un ve tuzu ekleyerek hafif yapışkan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, yaklaşık bir saat kadar, hamur iki katına çıkana kadar dinlendirin.

Bu arada, pide harcını hazırlamak için ince ince doğranmış yeşil biber, domates ve kuru soğanı kıyma ile karıştırarak harmanlayın. Hamur mayalandıktan sonra, 6 eşit beze yapın. Her bezenin üzerine merdane yardımıyla açarak pide şeklini verin. Pidelerin mümkün olduğunca ince olmasına özen gösterin.

Fırını alt-üst ayarda yarım saat önceden ısıtın. Isınmadan önce fırın içine bir kaba sıcak su koymayı unutmayın. Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve açtığınız pideleri (tepsiye 3 adet sığacak şekilde) yerleştirin. Ardından, kıymalı harcı pidelerin üzerine yerleştirin.

Fırın yarım saat sonunda sıcaklığını 200 dereceye düşürün ve sadece alt-üst konumda açık şekilde 15 dakika daha pişirin. Eğer pidelerin altları yeterince pişmemişse, fırının sadece alt kısmını açık bırakıp 5 dakika daha pişirin. Pideleri sıcak olarak dilimleyin ve maydanoz ile közlenmiş biber eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun!

Kayseri Cıvıklı Pide Tarifi ve Yapılışı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin