1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kavunlu Sorbe Tarifi

Kavunlu Sorbe Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Tür: Çiğ
  • Servis: 4 – 6 Kişilik
  • Hazırlama Süresi: 10 dk
  • Pişirme Süresi: 60+ dk

Malzemeler:

  • 1 kilogram olgun kavun
  • 1 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

Kavunlu Sorbe Nasıl Yapılır?

1. adım: Kavunu dikkatlice ikiye kesin. Ardından, kabuğunu soyun ve içindeki çekirdekleri temizleyin.

2. adım: Kavunu küçük parçalar halinde doğrayarak bir blenderin içine koyun. Doğradığınız kavun parçalarını püre haline getirin.

3. adım: Püre kıvamına gelen kavuna, su, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

4. adım: Elde ettiğiniz karışımı bir cam kaseye aktarın. Karışımı dondurucuya koyun ve her 1 saatte bir çıkararak karıştırın. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.

5. adım: Son olarak, karışımı en az 12 saat boyunca dondurucuda bekletin. Bu süre sonunda sorbeniz katılaşacak ve lezzeti yoğunlaşacaktır.

Son adım: Kavunlu sorbeniz hazır! Buz gibi serin ve ferahlatıcı bu lezzeti sevdiklerinizle paylaşarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Kavunlu Sorbe Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin