Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan karpuz tatlısı, hem hafif hem de serinletici bir tatlı seçeneğidir. Karpuz görünümünde olan bu tatlı, özellikle sıcak havalarda ferahlatıcı etkisi ile tercih edilmektedir. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı, misafirlerinizi etkilemek için harika bir seçim olabilir. Peki, bu nefis karpuz tatlısı nasıl hazırlanır? İşte adım adım karpuz tatlısı tarifi…
Malzemeler:
- Muhallebi için:
- 2 su bardağı nar suyu
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı nişasta + 1 yemek kaşığı nişasta
- Sütlü kısmı için:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- Ispanaklı püresi için:
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- Süslemek için:
- Damla çikolata
Nasıl yapılır?
- Bu tatlıyı istediğiniz herhangi bir kalıbı kullanarak hazırlayabilirsiniz.
- İlk olarak, nar suyundan yapılan muhallebiyi hazırlamakla başlayın. Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebiyi kalıbınıza dökün ve soğuması için bir süre bekletin.
- Daha sonra sütlü kısmı için süt, şeker, nişasta, un, hindistan cevizi ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
- Soğumuş olan narlı muhallebinin üzerine sütlü karışımı dökün ve buzdolabında bir süre bekletin.
- Ispanaklı püresi için tüm malzemeleri yeniden tencereye alıp pişirin. Püre kıvamına gelince ocaktan alın.
- Ilıyan ıspanaklı muhallebiyi sütlü karışımın üzerine dökün ve tatlınızı bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün, tatlıyı ters çevirip üzerini damla çikolata ile süsleyin.
- Tatlıyı üçgen dilimler halinde keserek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!