Karnı Düzleştirip Yağ Yakan Salata
Servis: 1 Kişilik
Hazırlama Süresi: 10 dk
Pişirme Süresi: 10 dk
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çorba kaşığı kıyılmış arpacık soğan
- ¼ çay kaşığı tuz
- ¼ çay kaşığı karabiber
- ¼ fincan sızma zeytinyağı
- 8 su bardağı karışık salata yeşillikleri (roka, marul, maydanoz vb.)
- 1 enginar kalbi (2’ye veya 4’e bölünmüş)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet avokado (doğranmış)
- 2 adet haşlanmış yumurta
Karnı Düzleştirip Yağ Yakan Salata Nasıl Yapılır?
MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL
1. Adım: Geniş bir kapta elma sirkesi, kıyılmış arpacık soğanı, tuz ve karabiberi bir araya getirin. Bu karışımı, tüm malzemeler iyice birleşene kadar zeytinyağı ile birlikte çırpın.
2. Adım: Hazırladığınız sosun içerisine karışık salata yeşilliklerini, enginar dilimlerini, haşlanmış nohutu ve doğranmış avokadoyu ekleyin. Tüm malzemelerin iyice harmanlanmasını sağlayın.
3. Adım: Haşlanmış yumurtaları ince ince doğrayın veya rendeleyin ve salatanın üzerine serpiştirin. Bu, salatanıza hem lezzet hem de besin değeri katacaktır.
4. Adım: Son olarak, salatanızı kap içerisinde nazikçe sallayarak, tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın. Böylece lezzetler bir arada dans edecek!
Afiyet olsun!