Fotoğraf: Nico Schinco
PEMBENAR ÖZEL
Tüm klasik tart tariflerini bir kenara bırakın! Karamel, yoğun çikolata ve lezzetli macadamia fındığının harika uyumu, bu tart tarifini sürekli yapma isteğinizi artıracak. Eğer macadamia fındığı bulamazsanız, normal fındık da kullanabilirsiniz. Ancak, macadamia fındığı, normal fındığa göre daha zengin bir aroma ve yoğun bir tat sunar. Bu yüzden, tartınızda bu özel fındığın kullanılması önerilir. İşte, karamelli çikolatalı macadamia tart tarifinin ayrıntıları…
Malzemeler:
- Hamuru için:
- 113 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
- 1/4 bardak toz şeker
- 1 büyük yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı saf vanilya özü
- 180 gram un
- 28 gram kakao
- 1 çorba kaşığı su
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- Dolgusu için:
- Yarım su bardağı tam yağlı süt
- 1/4 bardak krema
- Yarım su bardağı esmer şeker
- Yarım çay kaşığı deniz tuzu
- 2 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 425 gram kabaca doğranmış macadamia fındığı
Nasıl yapılır?
- Hamur için, tereyağı ve toz şekeri pürüzsüz ve kremamsı bir kıvama gelene kadar yaklaşık 3 dakika boyunca çırpın.
- Yumurta sarısını ve vanilyayı ekleyip orta hızda karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao ve deniz tuzunu ilave edin. Düşük hızda 1 dakika kadar karıştırın.
- Hamuru pürüzsüz hale getirmek için 1 çorba kaşığı su ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
- Hamuru 30 dakika boyunca buzdolabında soğutmaya bırakın.
- Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Soğuyan tart hamurunu tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
- Hamuru yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ve sonrasında soğuması için bir kenara alın.
- Dolgusu için bir kabın içine süt, krema, esmer şeker ve deniz tuzunu ekleyip iyice karıştırın.
- Yumurtaları birer birer ekleyin ve tamamen homojen bir karışım olana kadar çırpmaya devam edin.
- Son olarak, vanilyayı da ekleyip karıştırmayı sürdürün.
- Pişirdiğiniz tartın üzerine kabaca doğranmış macadamia fındıklarını serpiştirin ve üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün.
- Tartı tekrar fırına koyarak 30-35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun!