Kandil simidi, kandillerde yapılan ve sevgiyle ikram edilen geleneksel bir lezzettir. Yüzyıllardır süregelen bu güzel geleneği yaşatmak için kendinize ait bir kandil simidi tarifi hazırlamak isterseniz, doğru yerdesiniz. Eğer daha önce kandil simidi yapmayı denediyseniz ancak istediğiniz sonucu alamadıysanız, vereceğimiz bu pratik tarif ile harika sonuçlar elde edeceksiniz. Şimdi, pastanelerde bulmak yerine kendi evinizde yapabileceğiniz nefis kandil simidinin tarifine geçelim.
İşte tadı damağınızdan düşmeyecek kandil simidi tarifi:
Kandil Simidi Malzemeleri:
- 250 gram tereyağı (yarısı eritilmiş, yarısı katı kalmış)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı (hamurun içine, yumurta akı üzeri için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı dolu kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 4-4.5 su bardağı kadar un
Üzeri için:
- Susam
Tarifin Aşamaları:
Birinci Adım: Derin bir kabın içine yarısı erimiş, yarısı katı halde olan tereyağını, yumurta sarısını, sıvı yağı, yoğurdu, şekeri, tuzu, mahlebi ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
İkinci Adım: Hamurunuzu üzerini streç film ile kapatın ve yaklaşık 15-20 dakika dinlenmeye bırakın. Bu dinlendirme süreci, hamurun daha iyi kıvam almasını sağlayacaktır.
Üçüncü Adım: Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ellerinizle tezgah arasında silindir şeklinde yuvarlayarak küçük simit şekli verin.
Dördüncü Adım: Hazırladığınız simitleri önce yumurta akına, ardından da bolca susama bulayın. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında, simitler pembeleşene kadar pişirin.
Beşinci Adım: Pişirme süresi, fırınınıza göre değişiklik gösterebilir, bu nedenle dikkatli olun. Fırından çıkan simitleri tepside soğumaya bırakın.
Ağızda dağılan, buram buram mahlep kokan bu nefis kandil simitlerini servis tabağına aldıktan sonra, sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun!