- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 30 dk (Pişirme Süresi)
Gerekli Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Çikolata sosu (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
Kakaolu kek, çay saatlerinizde ve özel günlerinizde ikram edebileceğiniz lezzetli bir tatlıdır. Kakaolu kek, zengin çikolata tadı ile diğer kek tariflerinden ayrılır. Kolayca bulabileceğiniz malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu nefis kek, tadıyla misafirlerinizi mest edecektir. Üzerine ekleyeceğiniz çikolata sosu, kekinize ekstra bir lezzet katacak.
Adım 1: Öncelikle yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta, beyaz ve krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Bu aşama, kekinize hafiflik katacak.
Adım 2: Ardından, sütü ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu malzemeler, kekin yumuşak olmasını sağlayacaktır.
Adım 3: Şimdi, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar dikkatlice çırpın.
Adım 4: Son olarak, vanilini de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişmeye bırakın.
Adım 5: Kek pişerken, hazır çikolata sosunu bir tencerede süt ile birlikte ısıtarak karıştırın ve sosun soğuması için bir kenara alın.
Son Adım: Kekiniz piştikten sonra, fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuyan kekin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Artık kakaolu kekiniz servise hazır!
Afiyet olsun!