Kakaolu Islak Kek Tarifi
Kış aylarında sıcak çayın yanında, yaz aylarında ise serinletici dondurmaların eşliğinde keyifle tükettiğimiz ıslak kek, her zaman favorimiz olmuştur. Kolayca yapabileceğiniz bu lezzetli kakaolu ıslak kek tarifi için malzemelerinizi hazırlayın ve mutfağınıza lezzet katın! Peki, kakaolu ıslak kek nasıl yapılır? İşte detaylı yapım aşamalarıyla birlikte kolay ıslak kek tarifi:
Islak Kek Malzemeleri:
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
Islak Kek Sosu İçin Malzemeler:
- Yarım su bardağı süt
- 1 su bardağı kek hamuru
Kolay Islak Kek Yapılışı:
- Derin bir kabın içine yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. İyice çırparak karıştırın.
- Karışıma sütü, sıvı yağı ve kakaoyu ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Bu karışımdan bir bardak kadar ayırın; bu sos için kullanılacak.
- Ayrı bir kapta, kalan karışımın üzerine vanilin, kabartma tozu ve unu ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığınız kek hamurunu yağladığınız fırın tepsisine dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.
- Kekiniz pişerken, ayırdığınız karışımın üzerine yarım su bardağı sütü ilave edin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- Fırından çıkan keki biraz dinlendirdikten sonra, üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün.
- İsteğe bağlı olarak, kekin üzerine çikolata sosu veya kuruyemişlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Islak Kek Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar:
- Islak kekinizin üzerine dökeceğiniz sosun lezzeti, kekin kendisi kadar önemlidir.
- Islak kekin en önemli noktası yeterince ıslak olmasıdır; aksi halde tadı hoş olmayabilir.
- Kek fırından çıktıktan hemen sonra sosu dökmekten kaçının. Kekin biraz dinlenmesi için 10 dakika bekleyin, bu sayede kekiniz daha iyi ıslanır.
- Servis etmeden önce kekin en az 1 saat dinlenmesine izin verin. Böylece daha iyi bir tat elde edersiniz.
Afiyet olsun!