İrmik helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Ancak, kakaolu irmik helvası, klasik irmik helvasına farklı bir lezzet katıyor. Çikolata tutkunları için harika bir alternatif olan bu tarif, evde kolayca hazırlanabilir. Şimdi, kakaolu irmik helvasının tarifine geçelim!
Malzemeler:
- 60 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Öncelikle tereyağını bir tavada eritin. Ardından irmiği ekleyin ve irmik altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
- Başka bir kapta süt, su ve toz şekeri iyice karıştırarak bir karışım elde edin.
- Kavrulan irmik karışımının üzerine, hazırladığınız süt, su ve şeker karışımını yavaş yavaş ekleyin.
- Kakao ve vanilyayı eleyerek irmik karışımına ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Kısık ateşte, irmik suyu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra, tencerenin üzerine bir kağıt havlu veya temiz bir havlu koyarak dinlenmeye bırakın.
- Dinlendikten sonra dilediğiniz kuruyemişlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!