Sonbahar ayları geldiğinde sofralarımızı süsleyen en özel lezzetlerden biri olan balkabağını, en lezzetli haliyle tatmak için harika bir fırsat! Eğer balkabağını pek sevmiyorsanız, bu tarifle ona bir şans daha verebilirsiniz. İşte damaklarda iz bırakacak kakaolu balkabaklı muffin tarifimiz:
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 200 gram balkabağı püresi
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
- 200 gram balkabağı püresi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için:
- Toz tarçın
Nasıl yapılır?
- Öncelikle, geniş bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri iyice çırpın. Karışımın krema kıvamına gelmesi için çırpmaya devam edin.
- Süt ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu aşamada, tüm malzemelerin iyice özdeşleşmesini sağlamalısınız.
- Ayrı bir kapta elenmiş unu, tarçını ve kabartma tozunu bir araya getirip karıştırın. Bu karışımı yumurta ve şekerli karışıma yavaş yavaş ekleyin.
- Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir yarısına balkabağı püresini ilave ederek karıştırın. Böylece hamurda zengin bir tat elde edeceksiniz.
- Her iki hamurdan birer kaşık alarak muffin kalıplarının dörtte üçü dolacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Muffinlerin altın rengi alması, piştiğinin işareti olacak.
- Fırından çıkardığınız muffinleri tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.
- Kreması için, krem şantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın. Ardından balkabağı püresi ve pudra şekerini ekleyerek iyice karıştırın.
- Soğuyan muffinlerin üzerine hazırladığınız balkabaklı kremayı sıkma torbası ile istediğiniz şekilde sürün. Son olarak, üzerine toz tarçın serpiştirerek şık bir görünüm elde edin.
Afiyet olsun!