- Yağda
- 4 – 6 Kişilik
- Hazırlanma Süresi: 20 dk
- Pişirme Süresi: 20 dk
Yapımı için malzemeler:
500 gr kıyma
1 orta boy soğan
1 çay bardağı pirinç
3 yumurta (1 tanesi köftenin içine, 2 tanesi dışına)
Karabiber
Tuz
Galeta unu
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Kadınbudu köfte, lezzeti ve kıvamıyla birçok insanın favorisi olan bir köfte tarifidir. İsminden dolayı merak edilen, ancak tadına bakıldığında herkesin bayıldığı bir lezzet sunar. Kadınbudu köfteyi nasıl yapacağınızı öğrenmek ve bu nefis tarifi adım adım uygulamak için doğru yerdesiniz. İşte kadınbudu köfte tarifi ve bu eşsiz lezzeti hazırlamanın tüm detayları:
1. adım:
Öncelikle, 1 adet orta boy soğanı ince ince doğrayın. Soğanları 3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Ardından, 500 gram kıymanın yarısını ekleyerek soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.
2. adım:
1 çay bardağı pirinci yıkadıktan sonra, bir tencerede haşlayın. Haşlandıktan sonra, fazla suyu süzerek köfte harcının lapa olmasını engelleyin.
3. adım:
Bir tepsiye haşlanmış pirinci, kavrulmuş kıymayı ve çiğ olan kıymanın diğer yarısını ekleyin. Bu karışım köftenizin lezzetini artıracaktır.
4. adım:
Karışıma 1 adet yumurtayı, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine iyice geçmesi için güzelce yoğurun.
5. adım:
Son olarak, hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verin. Şekil verdiğiniz köfteleri önce galeta ununa, ardından çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını da altın rengi alana kadar kızartın.
Kadınbudu köfteniz hazır! Sıcak servis yaparak sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.