1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kadayıflı Kek Tarifi

Kadayıflı Kek Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadayıf, tatlıların vazgeçilmez malzemelerinden biri. Ancak, bu sefer onu farklı bir şekilde kullanmaya ne dersiniz? Kadayıflı kek tarifi, hem baklavayı andıran lezzeti hem de kek formuyla misafirlerinizi etkileyecek harika bir alternatiftir. Ekonomik malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu kek, hem çay saatlerinizi renklendirecek hem de özel günlerinizde sofralarınızı süsleyecek. İşte, hem çiğ hem de kavrulmuş kadayıf ile hazırlanan bu nefis kekin tarifi!

Kadayıflı Kek Malzemeleri:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 200 gram çiğ kadayıf
  • 100 gram kavrulmuş kadayıf

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Kadayıflı Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle yumurtaları bir kabın içine kırın ve toz şekeri ekleyin. Bir mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.
  • Ardından sıvı yağı, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Tüm malzemelerin iyice karışması için tekrar karıştırın.
  • Son aşamada ceviz içini ve çiğ kadayıfı ekleyip, tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
  • Bir borcamın dibini hafifçe yağlayın ve kavrulmuş kadayıfın yarısını kabın dibine serpiştirin.
  • Hazırladığınız kek harcını bu katmanın üzerine dökün. Üstüne kalan kavrulmuş kadayıfı da serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kekin üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin.
  • Kek soğuduktan sonra şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve suyu bir tencerede karıştırın. Karışımı kaynayana kadar ısının. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam edin ve ardından ocaktan alın.
  • Sıcak şerbeti, soğumuş olan kekin üzerine dökün. Kekin tamamen soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. İsterseniz üzerine ceviz içi, Antep fıstığı veya hindistan cevizi serpiştirerek süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kadayıflı Kek Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin