- Fırında
- 4 – 6 Kişilik
- 20 dk (Hazırlanma Süresi)
- 10 dk (Pişirme Süresi)
Yapımı için malzemeler:
500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
1/2 su bardağı Antep fıstığı içi
1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
Hazırlanışı:
Bol fıstıklı ve lezzet dolu bir kadayıf tatlısı yapmaya ne dersiniz? Bayram gibi özel günlerde sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu muhteşem tatlı, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor. Kadayıf tatlısı, şerbetli ve Antep fıstıklı iç yapısıyla, dışındaki kıtır kadayıf ile birleşerek unutulmaz bir lezzet sunuyor. İşte kadayıf tatlısını hazırlamak için gereken adımlar…
Kadayıf tatlısı nasıl yapılır? Kadayıf tatlısı yapımı…
Birinci adım:
İlk olarak, tatlının şerbetini hazırlamakla başlayın. Bir tencereye su ve toz şekeri alarak karıştırın. Bu karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakın.
İkinci adım:
Karışım kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Ardından, limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Şerbetin soğuması için bir kenarda bekletin.
Üçüncü adım:
Tel kadayıfı geniş bir tepsiye alın. Kadayıfları elinizle nazikçe açarak havalandırın ve yumuşatın.
Dördüncü adım:
Tereyağını kısık ateşte eritin. Kullanacağınız fırın tepsisini bolca yağlayın ve geri kalan tereyağını ılınması için bir kenarda bekletin. Tüm Antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine eşit bir şekilde serpiştirin.
Beşinci adım:
Yağlanmış tepsinin tabanını, tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Kadayıfları azar azar serpiştirerek, tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışması için bir tepsi ile üzerine bastırarak geçin.
Altıncı adım:
İnce çekilmiş Antep fıstığını kadayıfların üzerine serpiştirerek eşit bir tabaka oluşturun.
Yedinci adım:
Kalan kadayıfları azar azar ekleyerek, fıstıkların üzerini kaplayın. Üzerine bastırarak sıkıştırın. Son olarak, kalan eritilmiş tereyağı ile tatlının üst kısmını yağlayın.
Sekizinci adım:
Fırını önceden 200 dereceye ısıtın. Fıstıklı kadayıfı fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı iyice kızardığında, dikkatlice ters çevirip diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın.
Dokuzuncu adım:
Tatlı her iki tarafı da nar gibi kızardıktan sonra, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin. Böylece tatlı, şerbeti iyice emecektir.
Son adım:
Şerbetini tamamen içine çeken kadayıf tatlınızı dilimleyerek servis edin. İster bayramda, ister özel günlerde, bu muhteşem tatlı ile misafirlerinizi etkileyeceksiniz!