4 – 6 kişilik
- Hazırlanma Süresi: 30 dk
- Pişirme Süresi: 30 dk
Gerekli Malzemeler:
- Yarım kg kadayıf
- 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Kadayıf sarması, hem sunumu hem de lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek harika bir tatlı. Üstelik fırında yapıldığı için de oldukça pratik bir seçim. İşte adım adım kadayıf sarması yapımı:
1. Adım: Öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için bir tencereye toz şekeri, suyu ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Karışımı kaynamaya bırakın ve ardından 5-10 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenara koyun.
2. Adım: Kadayıfı geniş bir kabın içine alın. Üzerine sıvı yağı dökerek, kadayıfların her tarafının yağlanmasını sağlayın. Bu adım, kadayıfın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
3. Adım: Ardından avucunuza uzunlamasına birer parça kadayıf alın. Üzerine bir tutam dövülmüş ceviz içi koyun.
4. Adım: Kadayıfı sıkı bir şekilde sararak avucunuzda şekillendirin. Hazırladığınız kadayıf sarmalarını yağlanmış bir tepsiye dizin. Bu işlemi kadayıflar bitene kadar tekrarlayın.
5. Adım: Kadayıflar tamamlandıktan sonra, tereyağını eritip, hazırladığınız kadayıf sarmalarının üzerine gezdirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, altın rengini alana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin.
6. Adım: Eğer tatlınızın yumuşacık olmasını istiyorsanız, fırından çıkardığınız kadayıf sarmalarının üzerine hemen soğuk şerbeti dökün.
Son Adım: Eğer çıtır bir kıvam arıyorsanız, tatlınızı 10 dakika dinlendirdikten sonra şerbeti dökün. Ve işte kadayıf sarmanız servise hazır!
Afiyet olsun!