1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak Tatlısı Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

  • 600 gr bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi veya kaymak
  • 3-4 adet karanfil
  • Dilerseniz kıvamlanması için 2-3 damla limon suyu

Hazırlanışı
Kabak tatlısının püf noktaları…

– Kabak tatlısı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli püf noktalarından biri, kullandığınız kabakların olgunlaşmış olmasıdır. Olgunlaşmış kabakları seçerken, tırnağınızı kabuğuna batırarak kontrol edebilirsiniz. Eğer tırnağınız kolayca kabuğa batıyorsa, o kabak olgunlaşmış demektir. Olgun kabaklarla, lezzetli bir tatlı yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

– Kabak tatlısı yapmadan bir gece önce, kabak dilimlerinin üzerine toz şeker serpip bekletmek, tatlınızın daha kıvamlı ve lezzetli olmasını sağlar. Şeker, kabak ile özdeşleşerek ona tat katacaktır.

– Kabakları pişirirken derin ve geniş bir tencere kullanmaya özen gösterin; bu, kabakların eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca, kabak ile hazırlayabileceğiniz birçok farklı tarif mevcuttur. Kabak tatlısı dışında hangi lezzetleri deneyebileceğinizi merak ediyorsanız, daha önce hazırladığımız kabak tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlık Aşamaları:
1. adım: Bal kabaklarınızın çekirdeklerini çıkarın ve yeşil, sert kısımlarını soyarak, iki parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
2. adım: Kabak dilimlerinizi bol su ile iyice yıkamayı unutmayın. Daha sonra temizlenmiş kabakları geniş bir tencereye yerleştirin. Üzerine toz şeker ve karanfilleri serpin.
3. adım: Tencerenin ağzını kapatıp, kabakları en az 1 saat kadar bekletin. Kabak dilimlerini pişirmeden önce şekerin kabakla özleşmesi için yaklaşık 3 saat bekletmek faydalı olacaktır.
4. adım: Kabaklar cinsine bağlı olarak suyunu hemen salmayabilir. Bu durumda, tencereye biraz su ekleyerek orta ateşte 45-50 dakika kadar pişirin.
5. adım: Suyunu tamamen çeken kabaklarınızı ılıdıktan sonra dikkatlice servis tabaklarına alın.
6. adım: Üzerine ince çekilmiş ceviz içlerini serpiştirerek, tatlınızı sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Son adım: Dilerseniz, kabak tatlısını kaymak eşliğinde servis yaparak, lezzetini artırabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kabak Tatlısı Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin