1. Haberler
  2. Bilgi
  3. Kabak Spagetti Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli Alternatif

Kabak Spagetti Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli Alternatif

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabak Spagetti Tarifi

Ocak ayının soğuk günlerinde, sıcak bir yemek arayışında olanlar için mükemmel bir seçenek: Kabak spagetti! Bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Hem makarna severleri hem de sağlıklı beslenmeyi tercih edenleri mutlu edecek bu tarif, 4-6 kişilik bir aile yemeği hazırlamak için ideal.

  • 4 – 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Yapımı için malzemeler

Kabak Spagetti için:

  • 2 adet büyük normal ya da girit kabağı
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı balzamik sirke
  • 8 adet mini domates
  • 10-12 adet taze fesleğen yaprağı
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz

Kıymalı Sos için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan, küp doğranmış
  • 250 gram dana kıyma, az yağlı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates, rendelenmiş
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Kabak spagetti, makarna keyfini sağlıklı bir şekilde yaşamak isteyenler için harika bir alternatif. Bu tarifi denemek için ihtiyacınız olan tüm malzemeleri hazırlayın. Kabak spagetti, hafifliği ve sağlıklı içeriği ile dikkat çekiyor. Özellikle makarnadan uzak durmayı tercih edenler için ideal bir tarif. Şimdi, kabak spagetti nasıl yapılır gelin adım adım öğrenelim.

Birinci adım: İlk olarak, derin bir tencereye su koyarak kaynaması için ocağa yerleştirin.
İkinci adım: Kabağı fırçalayarak yıkayın ve kabuklarını soymadan ince şeritler halinde doğrayın. Bunun için mandolin veya kabuk soyacağı gibi mutfak aletleri kullanabilirsiniz.
Üçüncü adım: Doğradığınız kabakları bir kaseye alarak içerisine soğuk su ekleyin. Eğer su yeterince soğuk değilse, birkaç buz küpü ekleyerek soğutun.
Dördüncü adım: Su kaynamaya başlayınca, doğradığınız kabakları suya ekleyin ve tuz da ilave edin.
Beşinci adım: Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra, kabakları 1 dakika boyunca kaynatın ve sonrasında süzerek soğuk su dolu bir kaseye aktarın. Bu işlem, kabakların renginin canlı kalmasını sağlarken, aşırı pişmelerini de engelleyecektir.
Altıncı adım: Soğuk su içinde 4-5 dakika bekleyen kabakları, bir süzgece alarak suyunu iyice süzün.
Yedinci adım: Sosu hazırlamak için; taze fesleğen yapraklarını ince ince doğrayın. Ardından bir kapta zeytinyağı, parmesan peyniri, balzamik sirke ve ortadan ikiye kesilmiş domatesleri ekleyip iyi bir şekilde karıştırın. İsterseniz bu karışımı mutfak robotunda da çekebilirsiniz.
Sekizinci adım: Suyu süzülen kabakları derin bir kaba alarak hazırladığınız sos karışımını ekleyin ve iyice harmanlayın.

Kıymalı Sos için:
Birinci adım: Tencerede zeytinyağını ısıtın ve içerisine doğranmış soğanları ekleyerek yumuşayana kadar kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyerek suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin.
İkinci adım: Kıyma kavrulunca domates ve biber salçalarını ekleyin ve karıştırın.
Üçüncü adım: Pul biber, tuz ve karabiber ekleyerek karışımı ocaktan alın.
Son adım: Artık kabak spagettiniz hazır! Servis tabağına aldığınız kabak spagettinin üzerine kıymalı sosu dökün. Dilerseniz taze fesleğen yaprakları, rendelenmiş parmesan peyniri ve cherry domates ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Kabak Spagetti Tarifi: Sağlıklı ve Lezzetli Alternatif
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin