1. Haberler
  2. Bilgi
  3. İtalyan Poğaçası: Pucce Tarifi

İtalyan Poğaçası: Pucce Tarifi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İtalya’nın lezzetli atıştırmalıklarından biri olan Pucce, dışı kıtır kıtır, içi ise yumuşacık dokusuyla dikkat çekiyor. Genellikle domates, soğan veya zeytin ile zenginleştirilen bu poğaça, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Pucce’nin pişirme yöntemine göre, klasik fırınlama ile poğaça tadına ulaşırken, buharda pişirme yöntemi ile ekmek lezzetini kazanıyor. Her iki yöntemde de dereotu, maydanoz, sarımsak tozu, zeytin, suyunu almış soğan, çekirdek ve ceviz gibi çeşitli malzemeler ekleyerek damak zevkinizi zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 400 gr yulaf unu
  • 100 gr buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru instant maya
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 750 ml – 1 litre ılık su
  • 1 çay kaşığı mahlep (çıtır ekmek olması için)
  • Zeytin (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kabın içerisine 400 gr yulaf unu, 100 gr buğday unu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 paket kuru instant mayayı alarak iyice karıştırın.
  • Kuru malzemelerin üzerine, kek hamuru kıvamına ulaşacak şekilde ılık su ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamı oldukça önemli; ele yapışmayacak bir kıvam elde etmelisiniz.
  • Son olarak 3 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyin ve hamuru 1 dakika daha yoğurun. Böylece hamur, daha elastik bir yapı kazanır.
  • Hamuru sıcak bir ortamda, hava almayacak şekilde sararak 30 dakika ila 1 saat arasında mayalanmaya bırakın.
  • Hamurumuz mayalandıktan sonra, ellerinize yapışmaması için zeytinyağı sürerek yuvarlak parçalar koparın. Eğer içerisine zeytin ekleyecekseniz, zeytinleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkararak bu aşamada hamura ekleyin.
  • Yağlı bir tepsiye yerleştirdiğiniz hamurların üzerine, 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Ekmek olarak tüketmek istiyorsanız, tepsinin alt katına başka bir tepsi içerisine buzlu su koyarak buharla pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Eğer poğaça gibi yumuşak bir lezzet arıyorsanız, buzlu su koymadan 20 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Afiyet olsun!

İtalyan Poğaçası: Pucce Tarifi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

xGundem ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin